En relació a les imatges preses de persones (ja siguin fotografies o vídeos), el que s’ha de tenir en compte quan es prenen ja sigui gràfica o audiovisualment, és que els marcs legals que regulen la matèria són el de protecció de dades i el relatiu al dret a l’honor i a la pròpia imatge. En d’altres paraules, les imatges (foto o vídeo) en les que s’hi identifiqui una persona també constitueixen dades de caràcter personal i com a tals es troben sota l’empara de la normativa de protecció de dades (nou Reglament europeu de protecció de dades) així com subjectes a la normativa de dret a l’honor i la pròpia imatge.
Com a conseqüència d’això és un requisit indispensable per a poder captar i difondre imatges d’un individu comptar amb la seva autorització expressa (o la dels seus tutors legals), independentment de si aquest individu és un menor, una persona incapacitada o una persona major d’edat.

El correcte seria fer signar de conformitat un text pel qual s’ofereix el consentiment per a la captació i difusió d’imatges. En el cas dels menors, són els pares o tutors legals els qui donen aquest consentiment exprés i signat i en el cas dels majors d’edat és la mateixa persona.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai